top of page

Omgeving:

 

Aan een voor auto’s doodlopend bospad is ons huis het allerlaatste, op 80 meter van dat bospad. Ons terrein is ruim een hectare groot met rondom het huis royaal gras en verder bos. De directe omgeving bestaat uit louter bos, hellingen, beken en twee onzichtbare buurhuizen op zo’n 120 meter. Naast het huis ligt een klein veld waar kinderen goed kunnen spelen. Het huis staat in de zône forestière, in het Parc Naturel des Deux Ourthes en in het Natura 2000-gebied, het hoogste Europese beschermingsniveau. Nisramont is een klein dorp bestaande uit één café, één kerk en verder wat huizen en boerderijen. Als je over het pad verder naar beneden loopt, kom je na 10 minuten bij een mooi stuwmeer waarin de Westelijke en de Oostelijke Ourthe samenstromen.

 

Wat te doen?

Wat doet een mens daar? In het algemeen: wandelen over stukken van de GR5 of een van de vele andere, lokaal uitgezette routes, lang en kort, fietsen, lezen, zwemmen. Wandelkaarten zijn ruimschoots voorhanden. Visvergunning zijn bij de VVV in La Roche te verkrijgen. Brocantes (markten met oude spullen) zijn de hele zomer in de buurt. La Roche-en-Ardenne heeft een app ontwikkeld met erg veel informatie, voor een groot deel ook in het Vlaams.
In de omgeving kun je 's zomers zwemmen in het meer of bij Maboge Plage, een aangelegd strandje in de Ourhte met cafetaria, ook zeer geschikt voor kleine kinderen. Je kunt kajakken vanaf de Barrage van Nisramont of vanaf Maboge. Ga hiervoor naar La Roche. 

Nisramont: dam (barrage) met stuwmeer en café,

La Roche-en-Ardenne (12 km): VVV, middeleeuws kasteel`uit de XIde eeuw, in de zomer Son et Lumière, wildpark, museum van de Slag om de Ardennen, museum van de maalderij, Aardewerkmuseum, prachtige uitzichten

Hives (8 km): in de zomer op dinsdag een kleine, gezellige regionale markt

Achouffe (15 km): bezoek aan de bekende brouwerij met aardig wat horeca

Houffalize (17 km): een mountainbike centrum, houtopia

Hotton (25 km): grotten, Watermolen Faber, Riviercentrum

Durbuy (37 km): historisch stadje met kasteel en prachtig plein, en uitzichtpunt vanuit de belvedère, vormsnoeituin, tropisch zwembad (Bohon)

Iets verder weg liggen plaatsen als Spa met een thermen en zwembad, Trois Ponts, Coo en St. Hubert.

Boodschappen en eten:

Het historische La Roche-en Ardenne (12 km) is het centrum van de regio, met een grote supermarkt, veel winkels, restaurants, bakkers, slagers, pizzeria’s, een Chinees, een bank, VVV en een wasserette. Iets kleiner is Houffalize (17 km) met twee supermarkten, een friterie, VVV/information, bank en veel horeca. In Bertogne (12 km) is één supermarkt waar het ook in de zomer niet echt druk is. In Nadrin (10 km) is een kleine supermarkt, een VVV en een friterie. Verder zijn er restaurants in Nadrin, Maboge (8 km) en Berismenil (Cheslé) (12 km). Bastogne (27 km) is de grootste stad in de buurt. De grens van het Groothertogdom Luxemburg ligt op 25 km.

In de omgeving leven vossen, herten, reeën, eekhoorns, dassen, wasberen en bevers. In augustus verrast de nachtelijke diepzwarte hemel je met een overdaad aan vallende sterren. Er vliegen buizerds, uilen, nachtegalen, spechten, boomklevers, ijsvogels, veldleeuweriken, kwikstaarten, mezen. In de bossen zijn veel paddenstoelen te vinden. Wilde bramen, frambozen en bosbessen. 

Het botenhuis op stuwmeer
De barrage
La Roche-en-Ardenne
Grande Rue in La Roche
Het oude kasteel
Brouwerij d'Achouffe
Brug over een beek
Maboge beach
Markt in Hives (dinsdag: 5 tot 9)
Paddentrek
Eekhoorntjesbrood, parelstuifzwam
Cantharel
Aan tafel
bottom of page