top of page
487147aa-f959-4228-820e-809d40d2efb4
2 huis binnen (1)
00b296ff-38ab-4b5b-bef9-28db88f87ed3
180603 WC
IMG_1713
IMG_1715
IMG_1681 (Medium)

Houten huis (ooit jachthut)

In het bos (sparren en loofbomen)

In één richting twee buurhuizen op meer dan 120 meter en verder alleen maar natuur.

Terrein 10.000 m2

5 kwartier ten zuiden van Maastricht.

Tien minuten over het bospad naar beneden ligt het stuwmeer: zwemmen, vissen en kanoën. Langs het meer loop de Grande Randonnée en de dorpjes hebben vele kortere wandelingen bewegwijzerd.

Vijfendertig jaar geleden kochten wij ons romantische houten huis (70 m2) dat van oorsprong als jachthut is gebouwd. Het huis ligt een 400 meter hoog. Er was destijds nog geen elektriciteit, gas, telefoonlijn of internet Alleen water maar geen warm water. In de loop der jaren hebben we het huis aan onze wensen aangepast, maar de romantiek en de nostalgie zijn gebleven.

 

Het huis bestaat uit een woonkamer/keuken met houtkachel en een gaskachel, en 2 slaapkamers, Er is een simpele, functionele douche en een aparte wc met wasbakje in de hal voor schoenen en jassen van 5 m2.. Vanaf het balkon glooit de helling naar beneden, tot de bosrand, een 20 meter verderop.

Andere kenmerken van het huis:

Rookvrij huis.

Kelder voor machines en gereedschappen.

Keuken met 4 pits losstaand elektrisch fornuis met oven en losstaande koelkast. 

Schoorsteen voor een houtkachel. Zeer veel droog hout voor de houtkachel

Wasmachine en wasdroger met twee aparte elektra-groepen en aardlekschakelaar.

Gastank van 1.600 liter.

Internet, WIFI en TV met schotel.

Groot balkon op het zuiden. 

Gastank, gasinstallatie en elektrische installatie in 2020 goedgekeurd.

In 2029 moet de vergunning voor de gastank bij de gemeente worden verlengd.

Je wordt door het zingen van vogels gewekt. Sperwers cirkelen op de thermiek van de zonnewarmte. Tot laat zingt de nachtegaal in de toppen van de sparren terwijl vleermuizen in de lucht insecten proberen te vangen. 's Nachts krijst soms een uil in het bos.

Fascinerend zijn de reeën die klagen, schelden en fiepen. Vooral dat laatste maakt de mens stil. Soms hoor je ze een honderd meter van elkaar, en een andere keer een moeder die het kalf waarschuwt terwijl het geluid zich snel naar beneden, naar de beek verplaatst. Soms komt er op het grasveld of door het bos een ree voorbij gelopen. Of een vos.

bottom of page