Houten huis (ooit jachthut)

In het bos (sparren en loofbomen)

Terrein 14.000 m2

4 personen

2 slaapkamers

Huisdieren toegestaan
WIFI en TV met schotel

Niet roken

5 kwartier ten zuiden van Maastricht

Dertig jaar geleden kochten wij ons romantische houten huis (70 m2) dat van oorsprong als jachthut is gebouwd. Het huis ligt een 410 meter hoog. Er was toen nog geen elektriciteit, gas of water, laat staan warm water. In loop der jaren hebben we het huis aan onze wensen aangepast, maar de romantiek en de nostalgie zijn gebleven. Het huis bestaat uit een woonkamer/keuken met houtkachel en een gaskachel, 2 slaapkamers, de ene met een tweepersoonsbed en de ander met twee eenpersoonsbedden. Er is een simpele, functionele douche en een aparte wc met wasbakje. Het grote balkon ligt op het zuiden, met een grote parasol of zelfs een schaduwtent als het heel warm is. Vanaf het balkon glooit de helling naar beneden, tot de bosrand. Met mooi weer is het op het balkon tot ‘s avonds laat goed toeven.
 

Er zijn spelletjes, een TV met schotel (alleen gratis zenders zoals BVN), DVD-speler en veel DVD's, een radio/CD speler, en een BBQ. Prima GSM-bereik. Een ruime hal voor jassen en schoenen. Er zijn vier tuinstoelen.

Warm water komt uit een boiler. Het 4-pits elektrisch fornuis heeft een oven. In de keuken zijn een magnetron, tafelmodel koelkast, broodbakmachine, espressomachine, melkklopper en waterkoker.

Meestal snelle WIFI.
 

Je wordt door het zingen van vogels gewekt. Sperwers cirkelen op de thermiek van de zonnewarmte. Tot laat zingt de nachtegaal in de toppen van de sparren terwijl vleermuizen in de lucht insecten proberen te vangen. 's Nachts krijst soms een uil in het bos.

Fascinerend zijn de reeën die klagen, schelden en fiepen. Vooral dat laatste maakt de mens stil. Soms hoor je ze een honderd meter van elkaar, en een andere keer een moeder die het kalf waarschuwt terwijl het geluid zich snel naar beneden, naar de beek verplaatst. Soms komt er op het grasveld of door het bos een ree voorbij gelopen. Of een vos.